actief

Portugal is één van de beste surfplekken in Europa. Heel bekend zijn de golven van Nazaré, waar Garrett McNamara een aantal jaar geleden een wereldrecord vestigde voor de hoogste golf ooit gesurft. Mocht je niet zo’n fantastische surfer zijn als deze Hawaïaan, dan heeft Portugal nog steeds genoeg te bieden. Er zijn fantastisch mooie locaties te vinden voor ieder niveau!

 

Dit zijn de belangrijkste surfspots op het moment:

- Nazaré

- Peniche

- Ericeira

- Sagres

- Aljezur

 

Ben je een beginner of heb je lang niet gesurft begin dan op een van deze stranden: Praia do Cordoama, Praia do Amado, Amoreira, Praia do Bordeira of Praia de Odeceixe. Heb je wat meer ervaring check dan naast de eerder genoemde stranden (waar het ook met ervaring goed surfen is) bijvoorbeeld Praia da Arrifana of Monte Clérigo. Pas bij alle stranden hier goed op voor de rotsen!

 

In alle plaatsen die we noemden heb je verschillende mogelijkheden. Denk aan surfscholen, surfcamps, lessen, plekken om materiaal te huren en surf lodges. Alles om jouw surfvakantie helemaal af te maken!

 

Bron: www.saudadesdeportugal.nl

Surfen in de Algarve

 Adressen voor surfscholen in de Algarve

 

Maak je geen zorgen als je lessen nodig hebt, er zijn genoeg surfscholen door de hele Algarve. Zij helpen je op weg, zodat je snel je eerste golf kunt pakken.


Suppen in de Algarve

 

Stand Up Paddle surfing of suppen is een populaire watersport. Ook in de Algarve. Je staat op een groot surfboard en gebruikt een lange peddel om vooruit te komen. Op eigen kracht. Terwijl je je evenwicht bewaart. Balans en souplesse komen samen en maken het een complete training voor het lichaam. Suppen is voor iedereen toegankelijk. Of je nu kiest voor vlak water of golven. In de Algarve kun je op tal van plaatsen suppen.

 

 

Adressen in de Algarve voor sup-tours- of -les:

 

Kajakken in de Algarve

 

Als de zon schijnt, wil je in de Algarve echt niet binnen blijven.

 

Een leuk alternatief voor een dagje zon, zee en strand ik kajakken. Onder professionele begeleiding  kun je de prachtige kustlijn eens van een andere kant bekijken.

 

Kajakken kan op diverse locaties in de Algarve.

 

Adressen voor kajakken in de Algarve:

Duiken in de Algarve

De duikers onder ons moeten in Portimão zijn. De Portugese marine heeft hier vier schepen laten afzinken, die elk zijn uitgegroeid tot een een kunstmatig rif. Vandaag de dag worden ze bewoond door de meest bijzondere soorten zeeflora en -fauna die je je kunt voorstellen. Deze unieke plek in Europa is een duikerwalhalla, ook als je nog een beginner bent.

 

Verder naar het oosten wachten scholen tonijn op je, vlakbij Olhão.


Wandelen in de Algarve

bron: www.visitalbufeira.pt
bron: www.visitalbufeira.pt

Wandelen in de Algarve, verbazingwekkende landschappen ...

 

Omdat de Algarve een mix is van verschillende soorten landschappen. Dit is de perfecte plek om te komen wandelen en te genieten van het prachtige landschap met vele bochten die nog niet zijn ontdekt.

 

Je zult paden vinden met een prachtig uitzicht.

Wandelen, wandelen en fietsen in de Algarve zijn absoluut de beste manieren om van de bezienswaardigheden te genieten. De Algarve biedt een schat aan reisattracties, uitstekende wandel- en wandelroutes en prachtige plaatsen om het hele jaar door te bezoeken en te proeven:

- Trekking tussen het landschap van de Algarve;

- Wandeling door het indrukwekkende kustlandschap van de Algarve;

- Beklim de "Serra Algarvia" en sta op het "dak van de Algarve";

- Ontdek exotische landschappen en bezienswaardigheden;

- Trek in de Via Algarviana en Rota Vicentina.

 

Bij de Portugese VVV's zijn diverse routes verkrijgbaar.

 

Meer tips over wandelen in de Algarve:

 

Adressen voor georganiseerde wandeltochten in de Algarve:

 

Ameixial Walking Festival

Dit 3-daagse festival wordt gehouden in april. Anders dan de naam doet vermoeden is het méér dan alleen wandelen en bestaat het naast meer dan 10 wandeltochten en een 'trailrunning' traject uit workshops, natuur- en cultuurexcursies, culinaire proeverijen, ambachtelijke handwerkdemo's en muziek maken. De toegang is gratis.Fietsen in de Algarve

Albufeira biedt veel verschillende landschappen en fietsen is één van de beste manieren is om overal te komen en alle bezienswaardigheden te zien.

 

Albufeira-fietstochten zijn geschikt voor zowel recreatieve fietsers die genieten van kortere afstanden en redelijk vlakke fietstochten buiten het verkeer, als meer veeleisende tochten voor meer ervaren fietsers die de uitdaging van een paar heuvels op prijs stellen.

 

Afhankelijk van je voorkeuren, zijn er diverse routes van 20-35 km  (2-4 uur fietsen), en is er voldoende tijd om onderweg te stoppen, foto's te maken en te genieten van een aantal prachtige bezienswaardigheden.

 

In de omgeving zijn een aantal aanbieders van fietsverhuur, maar er zijn ook aanbieders van georganiseerde tochten.

 

Meer informatie vind je onder andere op de volgende websites:

 Golven in de Algarve

De Algarve is moeilijk voor te stellen zonder te denken aan golf. 

 

Meer dan de helft van de banen is gelegen langs de 200 kilometer lange kustlijn. Met maar liefst 42 banen met een 9- of 18-hole layout, die het hele jaar door kunnen worden bespeeld, is het inderdaad geen wonder dat de Algarve elk jaar vele honderdduizenden golfers aantrekt.

 

De Algarve is een perfecte bestemming voor golfers van alle leeftijden en handicaps, met voor iedereen een passend aanbod. Een echte alles-in-een bestemming, waar je de swing van je leven kunt ervaren.

 

Kijk voor meer informatie eens op deze site: https://www.teetimes.pt