Dierentuinen

Zoomarine

Zodra je van het vliegveld in Faro afkomt zie je al de grote borden die reclame maken voor Zoomarine in Guia. Dit is ook het bekendste waterpark in de Algarve. Het is een combinatie van waterpark, pretpark en een plek waar shows met dieren plaatsvinden. Ook zijn er andere dierenshows (vogels, zeeleeuwen) en een piratenvoorstelling.

De waterattracties en zwembaden zijn voor de wat grotere kinderen. Voor sommige attracties moeten ze een bepaalde lengte hebben of is begeleiding nodig van een volwassene.

Onder de naam Dolphin Emotions* kun je hier zwemmen met de in gevangenschap levende dolfijnen. Zoomarine beheert ook een revalidatiecentrum voor zeedieren.

 

Er is in Zoomarine naast dierenshows ook nog veel meer te doen. Zo is er een groot zwembad, maar ook een aantal droge attracties, zoals een kleine achtbaan. Daarnaast worden er ook leuke shows gegeven zoals een acrobatische piratenshow die zowel bij ouders als stoere jongetjes in de smaak zal vallen.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

* Hoe leuk een dolfijnenshow of andere show met dieren ook is om naar te kijken, realiseer je wel dat het voor de dieren vaak minder leuk is. Dolfijnenshows staan zelfs in de top 10 van minst diervriendelijke toeristische attracties.


Zoo de Lagos

Ben je met kinderen in Albufeira, ga dan aapjes kijken in de Zoo in Lagos. De Zoo van Lagos is de leukste dierentuin van de Algarve, ondanks dat je er geen olifanten en leeuwen tegen het lijf zult lopen. Je vindt in de dierentuin vooral dieren van een kleinere slag, zoals stokstaartjes, apen, lynxen en vogels.

Er zijn in de Zoo ook een kinderboerderij en twee speeltuinen.

 

Aan een halve dag heb je wel genoeg. Dus ga in de ochtend, als het nog niet zo warm is. Dan kun je ‘s middags weer op het strand of in het zwembad liggen.

 

Klik hier voor meer informatie.


Krazy World - Algoz

Krazy World is een dierenpark dat wat kleiner is dan de dierentuin in Lagos. Je kunt hier dieren bekijken als de alligator, kaaimannen, lemuren en klauwaapjes. In totaal zijn er 44 verschillende dieren, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd.

Ook organiseert Krazy World allerlei activiteiten voor kinderen. Je kunt er dieren voeren, een slang om je nek laten hangen of een ritje maken op een pony. Er is verder een kinderboerderij, een zwembad, een kartbaan, een minigolfbaan en een speeltuin.

Krazy World bevindt zich in het binnenland van de Algarve, in Messines vlakbij de plaats Algoz.

 

Voor meer informatie klik je hier.