Markten in de Algarve

Wat is er nou leuker dan lokale markten te bezoek en de sfeer te proeven die hier hangt? De Algarve is tenslotte veel meer dan alleen zon, zee en strand!

Markten in en om Albufeira

 

In elke parochie in de raad, kun je traditionele gemeentelijke markten vinden waar alle essentiële levensmiddelen gekocht kunnen worden zoals fruit, groenten en peulvruchten, vis en vlees, maar ook regionale zoetwaren en ambachten. Mis de lokale markten niet als je de lokale gewoontes en tradities een beetje beter wilt leren kennen.

 

De straatmarkten die te vinden zijn in Albufeira, Guia, Ferreiras en Paderne zijn ook een belangrijke toeristische attractie. Deze markten bestaan uit kleurrijke producten op schragen en in tenten. Je vindt er allerlei producten, zoals textiel, schoenen en huishoudelijke producten.

 

De Caliços-markt in Albufeira vindt plaats op de eerste en derde dinsdag van elke maand; de Guia-markt vindt plaats op de derde vrijdag van de maand, Ferreiras vindt plaats op de tweede dinsdag van de maand en de Paderne-markt vindt plaats op de eerste zaterdag van elke maand.

 

De Antiekbeurzen zijn een ander evenement dat verschillende straatverkopers bij elkaar brengt en waar je zeer interessante artikelen kunt vinden die soms een zeldzame oude vondst zijn. De antiekbeurs Albufeira vindt plaats op de 3e zaterdag van elke maand in de Rua das Escolas. De andere antiekbeurs in Albufeira vindt plaats in de Av. Sá Carneiro-Noordelijk gebied op de 2e zaterdag van elke maand. De antiekbeurs Olhos D'Água vindt plaats op de 1e zondag van elke maand, vlak bij de markt van Muncipal.

 

Elk jaar houdt de raad drie beurzen. In juli vindt de Santiago Feira Franca plaats in Paderne. In oktober wordt de Feira da Guia gehouden. En in november is er de Albufeira Feira Franca. Dit zijn de grootste en belangrijkste beurzen die plaatsvinden in de raad.

 

Mis de straatmarkten of de vrijhandelsbeurzen niet.

Levensmiddelenmarkt Loulé

Bron: https://vriendenvanportugal.nl/algarve/markten-in-de-algarve/
Bron: https://vriendenvanportugal.nl/algarve/markten-in-de-algarve/

 

De markt van Loulé speelt zich af rond de fraaie Moorse markthal in het centrum van Loulé. Deze stad, gelegen in het district Faro, is gesticht door de moren. Hun invloed vind je nog terug in de bouwstijlen van het oude centrum. Ook de stadswallen, deels nog intact, stammen nog uit deze tijd.

 

Rond de overdekte markthal, die elke ochtend geopend is, vind je elke zaterdagochtend een grote levensmiddelenmarkt. Lokale boeren en handelaren verkopen daar hun groenten en fruit en andere lokale specialiteiten, zoals honing, vijgen en amandelen. In de hal zelf vind je veel verse vis, vers brood en banket. Ook linnen, kruiden en keramiek vind je hier in overvloed. Ga niet te laat, want na 12.00 ruimen de eerste handelaren al weer op! Rond negen uur is een mooie tijd om richting de markt te gaan, op een terrasje een ‘bica’ te nemen en te genieten van de stroom bezoekers die aan je aan je voorbij gaat!

 

Kom je met de auto, parkeer dan buiten het centrum en wandel dan richting de markt, parkeerruimte is schaars in het centrum op zaterdagochtend. En een wandeling op een zonnige zaterdagochtend door Loulé is zeker geen straf!

 

Openingstijden levensmiddelenmarkt

Maandag tot en met zaterdag van 07:00 uur tot 03:00 uur

Gesloten op zon- en feestdagen

 

Kom op tijd, want op=op.

Zigeunermarkt Loulé

De Zigeunermarkt is veel toeristischer dan de Mercado Municipal, maar hoort bij Loulé. Hier ligt het accent op kleding, textiel en porselein. Deze markt ligt net buiten de stad tegenover het Convento de Santa Antonio dos Capuchos de Loulé.

 

Openingstijden

Open elke zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Mercado do Municipal de Loulé

Het marktgebouw in neo-Moorse stijl is de blikvanger van het centrum van de stad. Je vindt naast alle soorten groenten en fruit ook veel lokale producten zoals honing, pari pari, likeuren, mendronho, kazen en worsten.


Voor een impressie van de markt, zie de video hieronder.

De vismarkt van Olhão

 

In Olhão is de grootste vismarkt van de Algarve. 

De markt van Olhão ligt langs de waterkant in een gebouw van rode baksteen. De markt is  verdeeld in twee secties: de vismarkt en de groente- en fruitmarkt.

 

Rond de markt is een mooie promenade met bars en cafés waar u kunt zitten en genieten van het uitzicht en een paar tuinen om te ontsnappen aan de hete zomerdagen. 

 

Rua 5 de Outobre

Open ma-za 8.00-14.00 uur