Waterpret

Op zoek naar een gezellige dag met het hele familie? Bezoek dan één van de vele waterparken in de Algarve. Met tal van glijbanen, tunnels, een (bijna) vrije val, opblaasbare springkussens, keuzeboeien, golfslagbaden en grote fonteinen, biedt het garantie voor een spetterende dag voor jong en oud.

Waterpark Slide&Splash - Lagoa

Slide & Splash is op 10 juni 1986 geopend en wordt beschouwd als een van de beste en grootste waterparken in het land en Europa.

 

Met een totale oppervlakte van 7 hectare biedt het park veel aquatische amusement voor alle smaken en leeftijden, evenals gazons of ligstoelen, zones met dierentuinen, massage- en visbad, diverse restaurants en een winkel.

 

Klik hier voor meer informatie over Slide&Splash.

 

 

 


Waterpark Aquashow - Quarteira

Aquashow Park is een waterpark in Quarteira, Algarve. Het park heeft veel attracties en is geopend van mei tot en met oktober.

 

Het Aquaparkshow erg uitgebreid en er zijn attracties voor alle leeftijden. Voor oudere kinderen is er bijvoorbeeld de achtbaan die door het water gaat; heel erg gaaf! Jongere kinderen hebben hun eigen speelgedeelte. Er zijn genoeg stoeltjes om ze als ouder in de gaten te houden.

 

Nieuw zijn de enorm hoge glijbanen waar je in free fall vanaf gaat, maar er zijn ook meerdere meer relaxte glijbanen voor wie niet zo'n durfal is.

 

Het park is groot genoeg om er een hele dag door te brengen.

 

Klik hier voor meer informatie.


Aqualand - Alcantarilha

Nog een waterpark: Aqualand in Alcantarilha, geopend van juni tot half september. Dit is een van de kleinere waterparken van de Algarve. Wie extra betaalt voor een Fast Pass staat minder lang in de rij.

 

Klik hier voor meer informatie.


Pego do Inferno - Tavira

Deze waterval ligt 7 kilometer buiten Tavira midden in de natuur. Via houten steigers kom je bij de rivier Asseca, de waterval en het gat van de hel. De legende gaat dat in dit meertje ooit een kar naar beneden is gestort. Personen of ossen zijn nooit terug gevonden. Het gebied met zijn enorme rijkdom aan planten en dieren is beschermd natuurgebied. Het is de plek om te relaxen, te zwemmen en te picknicken.

 

Borden volgen vanaf de A22, Pego do Inferno, dicht bij St. Estavão.