evenementen     augustus 2019

Hele maand augustus Summer Wonderland - Faro

Tot 1 september heeft iedereen op vakantie in de Algarve nog een alternatief voor het strand: het Forum Summer Wonderland. Het is een soort pretpark in de buitenste zone van Forum Algarve, in Faro.

 

Het omvat een mini-reuzenrad, een bootzwembad, botsauto's en verschillende carrousels voor kinderen om de hele dag door te vermaken.

 

Forum Summer Wonderland is geopend van 15.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur tussen maandag en vrijdag. In het weekend is het geopend van 11.00 tot 13.00 uur, van 15.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.


Hele maand augustus - zomerfeest in Quarteira

De 2e editie van de Quarteira Summer Fair begint met kinderanimatie door de Clown Batatinha

 

De tweede editie van de Quarteira Summer Fair begint op 14 juni, vrijdag, met een spektakel van de charismatische Clown Batatinha, in de locatie van de beurs, Jardim Joaquim Filipe Jonas, die om 18:00 begint.

 

De Quarteira Fair belooft deze stad, een van de belangrijkste centra van het Algarve-toerisme, te doen herleven in 3 intense maanden (van 14 juni tot 15 september), waar muziek, kunst, handwerk of gastronomie niet ontbreken. Het doel is om meer toeristen aan te trekken, hier een ruimte te creëren voor het revitaliseren van recreatieve initiatieven, evenals een commercieel gebied, met tientallen exposanten op het gebied van handwerk of agrifoodproducten.

 

Naast een podium voor shows, een gebied met ambachtelijke kraampjes en ruimte voor kleine winkels, zal er een gebied zijn dat kinderen en volwassenen zal aanspreken met karren, botsauto's en ander amusement.

 

De Zomerkerm van Quarteira is gratis en loopt op de volgende tijden: van 19.30 tot 00.00 uur, in de periode van 14 juni tot 11 juli en van 1 tot 15 september en van 19.30 tot 01.00 uur in de periode van 12 van juli tot 31 augustus.

 

De toegang is gratis.


25 juli - 4 augustus Festa da Ria Formosa - Faro

Gedurende 11 dagen kun je in Faro de beste zeevruchten van Ria Formosa en andere regionale specialiteiten proeven, gemaakt op basis van de recepten en tradities van de Algarve. Ook treden er dagelijks artiesten uit de regio op.


1-4 augustus Afro Nation - Portimão

Het grootste urban music beach festival van Europa vind begin augustus plaats in Portimão.


2, 9, 16, 23 en 30 augustus Baixa Street Fest - Faro

Op vijf vrijdagen in augustus is het feest in Faro. Dan vindt  het Baixa Street Fest plaats met muziek, dans en animatie.

 

Bezoek voor meer informatie de site of Facebookpagina.


3-15 augustus Festiviteiten ter ere van Nossa Senhora da Orada - Albufeira

De festiviteiten ter ere van Nossa Senhora da Orada, patroonheilige van vissers, keren van 3 tot 15 augustus terug naar Albufeira.

 

Het programma omvat de viering van de eucharistie, de traditionele processie aan zee, de zegen aan vissers en hun boten om de Maagd te bedanken en te vragen voor bescherming en een goed jaar van werken, Marian gebed gezongen in de kluis, muzikale animatie en vuurwerk. over de baai van Albufeira.

 

Dit is een traditie die meer dan 500 jaar oud is en elk jaar honderden mensen samenbrengt. Het verhaal gaat dat de inwoners van Albufeira, ooit een vissersdorp, getuige waren van verschillende wonderen van Onze-Lieve-Vrouw, getuige in de "ex-geloften" die worden gehouden in de Orada-kapel.

 

Het programma begint op 3 augustus om 21.00 uur, met het vertrek van de processie van Onze-Lieve-Vrouw van de Hermitage van Orada naar de Moederkerk, waar van 4 tot 11 augustus het gebed van de rozenkrans plaatsvindt (18.30 uur) en de viering van de eucharistie (19.00 uur).

 

Op 10 augustus staat er een concert gepland op het kerkhof van de Moederkerk, met de Tavira Musical Band «Revenge 80's».

 

De moederkerk blijft de vieringen op de 12e houden met het gebed van de rozenkrans om 19.00 uur, gevolgd door de eucharistie, gepland om 20.00 uur. Dan, om 21.00 uur, verlaat de Processie van Onze-Lieve-Vrouw de Matrix voor de Onze-Lieve-Vrouwekapel van Orada.

 

Op 13 augustus om 21.30 uur wordt het Marian Gebed gezongen in de kapel. Het hoogtepunt van het programma is vastgesteld op 14 augustus met vieringen die beginnen om 16.15 uur in de kapel van Nossa Senhora da Orada, met het gebed van de rozenkrans.

 

Om 17.00 uur wordt de Eucharistie gevierd, gevolgd door een processie aan zee, begeleid door de Paderne Philharmonic Band. 'S Nachts, wanneer het 22 uur is, treden de Al-Mouraria op in de hermitage van de Hermitage en tegen middernacht gaat het gebruikelijke vuurwerk uit naar de hemel van Albufeira, in een spektakel over de baai.

 

De herdenkingen ter ere van Nossa Senhora da Orada eindigen op 15 augustus, Plechtigheidsdag van de Hemelvaart van Onze-Lieve-Vrouw, waarbij de Eucharistie op drie verschillende plaatsen wordt gevierd: Moederkerk (10.00 uur), Balaia (11.30 uur) en Ermida da Orada ( 19:00 uur).


4-10 augustus 2019 Piratenweek - Armacoa de Pêra

Muziek, straattheater, exposities, regionale gastronomie ineen piratensfeer in Armacao de Pera.


7-11 augustus Festival da Sardinha - Portimão

Van 7 tot 11 augustus wordt de sardine opnieuw in de spotlight gezet met een populair feest in het Ribeirinha-gebied van Portimão.  Het feest zal bestaan uit vijf opeenvolgende avonden met goed eten en veel muzikaal entertainment.

 

Op 7 augustus vindt een van de grootste gastronomische evenementen in de Algarve plaats, waarbij de sardines vergezeld door gekookte aardappelen en salades kunnen worden gegeten in een van de zeven partnerrestaurants van het festival: À Ravessa, Casa Bica, Dona Barca, Forte en Ugly, O Meco, Retreat of the Roasted Fish, Ú Venâncio en Zizá. Alle etablissementen zijn herkenbaar aan de badge "Aqui há Sardinha!" Meer dan 2000 zitplaatsen zullen beschikbaar zijn voor de bezoekers om te proeven en te genieten van deze sappige sardinha's.

 

Muziek en animatie beginnen altijd om 10:00 uur. Het programma is als volgt:

7 Augustus - Love Electro

8 Augustus - Bárbara Bandeira

9 Augustus - Marco Rodrigues

10 Augustus - C4 Pedro

11 Augustus - Expensive Soul.

 

Het hele gebied langs de rivier van de stad, tussen het Portimão Museum en het gebied tussen de bruggen biedt veel variatie, van handwerk tot snoep, met veel straatamusement en muziek van Portugese bands en artiesten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen gratis genieten van springkussens en diverse vrijetijdsactiviteiten.

 

Het Sardinefestival 2019 wordt georganiseerd door de gemeenteraad van Portimão in samenwerking met het havenbeheer van Sines, EMARP, Algar en Zomato en wordt gesponsord door Sagres, Delta Cafés en Socialgar Seguros. Alvor FM wordt het officiële radiostation tijdens het festival.


8-10 augustus Festa da Sardinha - Olhos d'Agua


8-10 augustus Openlucht markt - Alvor

Openlucht markt met streetfood, Portugese ambachtelijke producten, handwerk en design, muziek en entertainment.

 

De markt begint om 18.00 uur en sluit om 01.00 uur.

 

Klik hier voor meer informatie. 


9-14 augustus Festival do Marisco - Olhão

Festival do Marisco

 

Van 9 tot met 14 augustus 2019 vindt in Olhão het "Festival Do Marisco" plaats. Dit festival wordt gehouden in de Olhanense Tuin, vlakbij de Ria Formosa.

 

De zeevruchten worden gepresenteerd in grote verscheidenheid en gekookt op een traditionele manier. Verder treden er verschillende bekende Portugese artiesten op.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.festivaldomarisco.com .


10 augustus Noite branco - Paderne


Diverse data in augustus - markt in Lagoa


9-12 augustus Vissersfeesten - Santa Luzia

Vissersfeesten in Santa Luzia met veel muziek, eten en drinken.


12-21 augustus Feira Medieval - Silves

De stad Silves wordt omgetoverd tot een grote scene uit de Middeleeuwen. Veel figuranten, theater, acts, lekker eten en tal van marktkraampjes


16-17 augustus Video projectie show - Portimão

Video projectie show in het stadscentrum van Portimão

 

Op de avonden van 19 en 20 juli en 16 en 17 augustus gebeurd er iets bijzonders met video animatie op het Plein van de Republiek, in het hart van de stad. Door middel van video projectie wordt er op de gevel van de kerk animatie getoond.

 

Er zijn drie tentoonstellingen per avond, om 21.30 uur, 22.30 uur en 23.30 uur. De toegang is gratis. De show is geïnspireerd door het thema van de European City of Sports (CED) 2019 - "More Sport for All!"


16-18 augustus Boliqueime Food Fest - Boliqueime


16-25 augustus Fatacil '19 - Lagoa

Een enorm terrein vol met alles wat Portugal te bieden heeft op het gebied van folklore, paardensport, kunst en nijverheid met iedere avond een bekende Portugese artiest als afsluitend concert. 


24 augustus Concert Marize - Lagoa


24-28 augustus Piratenweek - Alvor


28 augustus Middeleeuwse dagen - Castro Marim