evenementen juli 2019

Hele maand juli Zomerfeesten - Quarteira

De 2e editie van de Quarteira Summer Fair begint met kinderanimatie door de Clown Batatinha

 

De tweede editie van de Quarteira Summer Fair begint op 14 juni, vrijdag, met een spektakel van de charismatische Clown Batatinha, in de locatie van de beurs, Jardim Joaquim Filipe Jonas, die om 18:00 begint.

 

De Quarteira Fair belooft deze stad, een van de belangrijkste centra van het Algarve-toerisme, te doen herleven in 3 intense maanden (van 14 juni tot 15 september), waar muziek, kunst, handwerk of gastronomie niet ontbreken. Het doel is om meer toeristen aan te trekken, hier een ruimte te creëren voor het revitaliseren van recreatieve initiatieven, evenals een commercieel gebied, met tientallen exposanten op het gebied van handwerk of agrifoodproducten.

 

Naast een podium voor shows, een gebied met ambachtelijke kraampjes en ruimte voor kleine winkels, zal er een gebied zijn dat kinderen en volwassenen zal aanspreken met karren, botsauto's en ander amusement.

 

De Zomerkerm van Quarteira is gratis en loopt op de volgende tijden: van 19.30 tot 00.00 uur, in de periode van 14 juni tot 11 juli en van 1 tot 15 september en van 19.30 tot 01.00 uur in de periode van 12 van juli tot 31 augustus.

 

De toegang is gratis.


4-6 juli Alameda Beer Fest - Faro

De vijfde editie van het Alameda Beer Fest - International Festival of Beers en Artisan Brewers staat gepland op 4-6 juli in Alameda Garden in Faro. Er zijn ongeveer tweehonderd bieren te proeven.

 

Meer informatie op www.fb.com/alamedabeerfest


4-7 juli Mercado de Culturas a luz das velas - Lagoa

Van 4 tot en met 7 juli vindt in Lagoa de zesde editie van de "mercado de cultures a luz das velas" plaats. Het thema van deze editie is de mediterrane cultuur.


5-7 juli XXIII Feira de Caca. Pesca, Turismo e Natureza - Marina Albufeira


5-7 juli 24 uurs races - Portimão


5-7 juli Festas Populäres - Boliquieme


12-15 juli Lagos Food Fest - Lagos

Het thema van het Lagos Food Fest dit jaar is gastronomische diversiteit!

 

Gedurende vier dagen in juli, tussen twaalf en middernacht, worden de straten van Lagos omgetoverd tot een paradijs voor fijnproevers.

 

Dit is een geweldig evenement voor het hele gezin en een prachtige gelegenheid om een aantal verbazingwekkende gastranomic lekkernijen en veel koud bier en frisdranken te proeven.

 

Er is altijd een gevarieerd programma met o.a. live-optredens.

 

Bezoek de website voor meer informatie en updates.

https://www.facebook.com/lagosfoodfest/


12-14 juli Klassieke auto's - Algarve


Diverse data - markt in Lagoa


17-21 juli Mostra do Doce Conventual - Lagoa

Lagoa organiseert zijn populaire beurs 'Mostra do Doce Conventual' volgende week van woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli in het São José-klooster.

 

Het evenement is een paradijs voor zoetekauwen; bezoekers kunnen een verscheidenheid aan traditionele zoetigheden proeven, geïnspireerd op de eeuwenoude recepten van nonnen. De eeuwenoude atmosfeer van het klooster is ook "getrouw nagebouwd".

 

Maar de sterren van de show zijn ongetwijfeld de zoetigheden, waarvan de meeste gemaakt zijn van lokale ingrediënten uit de Algarve, zoals johannesbroodpitmeel, amandelen en vijgen. Er zullen ook jam, honing, likeuren en de beroemde Medronho van Monchique zijn.

 

Live muziek heeft altijd deel uitgemaakt van het programma en zal dit jaar worden vergezeld door dagelijkse video-mapping-evenementen (een manier om beeldmateriaal op een oppervlak te projecteren en vrijwel elk object in een scherm te veranderen). Bezoekers zullen ook kunnen genieten van een tentoonstelling getiteld 'Arte Doce' van Lagoa cake ontwerper Ana Remígio.

 

Deuren openen elke dag om 19.00 uur en de toegang is gratis.

 18-20 juli Lota Cool Market - Portimão

Portimão organiseert dit jaar de 6e editie van Lota Cool Market met het thema "California Dreaming".

 

Een nieuwe ambachtelijke markt, design & gastronomische producten van nationale productie die voor het zesde achtereenvolgende jaar het Riverside-gebied van Portimão (Antiga Lota) projecten van nationale en innovatieve creatievelingen zal brengen.

 

 De markt vindt plaats van 18 tot 20 juli, tussen 18.00 tot 01.00 uur.


19-20 juli Video projectie show - Portimão

Video projectie show in het stadscentrum van Portimão

 

Op de avonden van 19 en 20 juli en 16 en 17 augustus gebeurd er iets bijzonders met video animatie op het Plein van de Republiek, in het hart van de stad. Door middel van video projectie wordt er op de gevel van de kerk animatie getoond.

 

Er zijn drie tentoonstellingen per avond, om 21.30 uur, 22.30 uur en 23.30 uur. De toegang is gratis. De show is geïnspireerd door het thema van de European City of Sports (CED) 2019 - "More Sport for All!"

 


19-21 juli Middeleeuws festival - Salir

Middeleeuws festval in het dorpje Salir.


19-21 juli Festival internacional de Caracol - Castro Marim

Slakken, bier, regionaal gebak en Portugese populaire muziek zijn de ingrediënten om te proeven van het internationale Caracol-festival in Castro Marim op de Revelin-heuvel in Santo António. U zult van de beste slakken van de Algarve en het land kunnen genieten, de Spaanse, Franse en Marokkaanse keuken van deze beroemde snack!

 

 20-21 juli Feira do Presunto - Monchique

Als je van gezouten vlees en alle traditionele dingen in de Algarve houdt, dan is Monchique's Feira do Presunto de place to be in het weekend van 20-21 juli.

 

De beurs is een van de meest populaire jaarlijkse evenementen in Monchique en keert terug voor het 22e jaar, opnieuw met tientallen kraampjes met alle soorten "presunto", de beroemde droge ham van Portugal, door velen beschouwd als nog lekkerder in de heuvels stad.

 

De 'Feira do Presunto' zal worden gehouden in Parque de São Sebastião en er zullen ook handwerk en andere culinaire hoogstandjes uit de regio zijn, zoals brood en snoep, en, alleen voor de dapperen, het vuurwater van Medellof van Monchique.

 

Live muziek is ook een belangrijk onderdeel van de beurs, met het programma voor dit jaar, waaronder twee Portugese broer duo's - Anjos op zaterdag en Calema op zondag. Beide uitvoeringen staan gepland om 22.00 uur.

 

De beurs is vrij om bij te wonen en loopt van 17.00 tot 01.00 uur.25-29 juli Festival Al-Buhera - Albufeira.

Al-Buhera, een van de grootste zomerfestivals van Albufeira, keert tussen 25 en 29 juli terug naar het Praça dos Pescadores van de stad met een verscheidenheid aan concerten, handwerk, straatamusement en heerlijk eten.

 

Het evenement trekt jaarlijks duizenden mensen naar het plein aan zee.

 

Organisatoren zeggen dat het hoogtepunt van de Al-Buhera van dit jaar de muzikale opstelling is die verschillende top Portugese acts bevat zoals GNR, Jimmy P, The Gift, Expensive Soul en Sara Tavares. Er zullen ook verschillende openingsoptredens starten vanaf 21.00 uur, gevolgd door de hoofdact om 22.30 uur.

 

Ook staat er een handwerkbeurs met meer dan 60 handwerkmensen op het programma, de meesten uit de Algarve, die hun unieke creaties tegen speciale prijzen verkopen en hun werk live uitvoeren.

 

Bezoekers kunnen ook genieten van heerlijke gerechten, zoals jam, honing, gedroogd fruit, brood en kazen, en proeven van een verscheidenheid aan wijnen en likeuren. Er zijn ook foodtrucks en kraampjes waar ambachtelijk bier wordt verkocht.

 

Het gratis evenement vindt plaats van 19.00 tot 01.00 uur.


26-31 juli Middeleeuwse feesten - Alvor


27 juli - 4 augustus Festa da Ria Formosa - Faro

Gedurende 11 dagen kun je in Faro de beste zeevruchten van Ria Formosa en andere regionale specialiteiten proeven, gemaakt op basis van de recepten en tradities van de Algarve. Ook treden er dagelijks artiesten uit de regio op.


25-28 juli Feira da Serra - São Brás de Alportel

Ambacht en entertainment staan centraal op deze rurale markt in Sao Bras de Alportel.