Autodromo Internacional do Algarve in Portimão maakt zijn F1-debuut

Bijgewerkt: okt 21


Aankomend weekend is de Formule 1 te gast in het Portugese Portimão, op het circuit Autodrome Internacional do Algarve. Het is dan 24 jaar geleden dat de F1 voor het laatst op Portugees grondgebied reed.De F1 zal in 2020 voor het eerst een bezoek brengen aan het circuit van Portimão voor de Formula 1 Heineken Grand Prix van Portugal van 23 tot 25 oktober 2020.

Locatie

Het Autodromo Internacional do Algarve - beter bekend als Portimão, naar de havenstad waar het een half uur buiten ligt - bevindt zich in het hart van de Algarve in het zuiden van Portugal.


Bouw baan

De faciliteit werd geopend in het najaar van 2008 en de bouw van het permanente circuit werd in slechts zeven maanden voltooid voor een bedrag van € 195 miljoen.

Testcircuit

Net als Mugello - een ander circuit dat in 2020 op de F1-kalender komt - heeft Portimão tot nu nog nooit een Formule 1 Wereldkampioenschap-evenement georganiseerd. De baan werd echter wel gebruikt voor F1-tests voorafgaand aan het seizoen in de winter van 2008-09, terwijl verschillende coureurs op de grid, waaronder Daniel Ricciardo, Charles Leclerc en Valtteri Bottas, het Portugese circuit tijdens hun juniorcarrière hebben ervaren.


Circuit

Het ciruit heeft sinds dit jaar (2020) de licentie om een Formule 1-race te houden.


Het circuit voert de coureurs over 4,692 kilometer asfalt en telt in totaal 16 bochten. Het is één van de kortere circuits op de F1 kalender. Daarnaast kent de baan een groot hoogteverschil, waardoor het lastig is om de rempunten te bepalen. Het circuit wordt dan ook gezien als een zogeheten rijderscircuit, wat betekent dat de coureurs zelf een groter verschil kunnen maken dan normaal.Een spannend Go-Kart-Track

Pal naast het Autodromo ligt de Kartódromo Internacional do Algarve (KIA). Deze is geopend in 2010 en is een van Europa's grootste kartbanen.

Het circuit heeft twee banen voor verschillende doeleinden, zoals officiële wedstrijden, tests en presentaties, privé races en verhuur van vrijetijdskarts.

Heb je zelf tijdens je vakantie in Albufeira een need for speed, lees dan verder in ons blog. Of kijk op de site van de Kartódrome voor de mogelijkheden om zelf te rijden op het circuit. De mogelijkheden voor het huren van een kart variëren van huur per 5 minuten tot huur per uur. Deze rijervaring geeft je een uniek gevoel van snelheid en controle. Kies uit minikarts (voor kinderen) tot snellere 270cc-versies.


Perfect met vrienden, familie en collega's!


Waar

Algarve Motorsports Park

Sítio do Escampadinho, Mexilhoeira Grande, 8500-148 Portimão, Portugal

Telefoonnummer algemene informatie

(+351) 282 405 600

Email algemene informatie

info@autodromodoalgarve.com

Website

https://autodromodoalgarve.com/

Facebook

https://www.facebook.com/AutodromodoAlgarve


10 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram