Capela dos Ossos in Faro


Achter de Igreja de Nosso Senhora do Carmo vind je de Capela dos Osso: jawel een pottenkapel.

De kapel maakt deel uit van de prachtige 18e-eeuwse Igreja da Nossa Senhora do Carmo (Onze-Lieve-Vrouw van de Karmel) kerk, met zijn witgekalkte barokke buitenkant en rijkelijk vergulde binnenkant. Aan de achterkant van de kerk, aan de rechterkant, leidt een kleine deur naar een ommuurde tuin en hier bevindt zich de Capela dos Ossos.

De Capelas dos Ossos, de bottenkapellen van Portugal zijn gebedshuizen waar het plafond en de muren geheel of gedeeltelijk zijn beplakt met menselijke resten. Niet zomaar in in het wilde weg beplakt, maar zeer gestructureerd in mooie patronen.

De Capela dos Ossos in Faro is de laatste rustplaats voor meer dan 1250 skeletten. De lichamen werden in 1816 opgegraven op de overvolle begraafplaatsen in Faro De beenderen behoren toe aan de karmelieten die ooit in de Carmo-kerk dienden.


Bottenkapellen dienden er toe om de levenden te wijzen op de kwetsbaarheid van het leven en de vergankelijkheid van de materiële wereld. Een inscriptie boven de deur luidt: "Para aqui a considerar que a este estado has de chegar" (stop hier en bedenk dat ook jij deze staat zult bereiken).

Een beetje luguber, maar zeker een must see!


Waar:

Largo do Carmo 21, 8000-148 Faro, Portugal

2 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram