Carac贸is - zou jij ze proeven?

Bijgewerkt: jun 19


Het is bijna zomer in Portugal en terwijl de toeristen het centrum overspoelen, trekken de Portugezen zich terug in hun lokale restaurants en bars om te genieten van de gastronomische traditie van het seizoen: slakken!馃悓 Ja, dat klopt, Carac贸is zijn voor de Portugezen zoals hotdogs en hamburgers voor de Amerikanen zijn, en ze zijn allebei goedkoop.

Ze klinken waarschijnlijk als escargots, maar Portugese slakken zijn een beetje anders dan die in Frankrijk. Ten eerste zijn carac贸is vrij klein en zelfs caracoletas of grotere carac贸is zijn over het algemeen kleiner dan escargot. Ten tweede worden deze smakelijke kleine hapjes verdronken in bouillon in tegenstelling tot droge kruiden of saus.

Slakken bevatten mineralen en vitamines zoals magnesium en vitamine E; ze zijn rijk aan eiwitten en bevatten weinig vet, waardoor het een voedzaam voedsel is.

In elke stad of dorp, van noord tot zuid Portugal, vind je minstens 茅茅n restaurant dat bekend staat om zijn carac贸is recept

De traditie van het eten van Caracois in de zomer is ontstaan in de zuid Portugese regio Alentejo, met invloed van de regio Andalusi毛 in Zuid-Spanje. Beide regio's worden extreem heet in de zomer, maar hebben ook de vochtigheid die de groei van slakken bevordert, en deze slakken worden het hele seizoen geoogst totdat hun voorraden uitdrogen.


De kookbouillon is ook erg traditioneel met als overheersend smaakstof ingredi毛nt oregano, wat een must is (je handen stinken ernaar na het eten ervan!). De andere ingredi毛nten zijn laurier, tijm, knoflook, ui, olijfolie, zout en peper en een klein kruid genaamd piri-piri, het Portugese equivalent van Spaanse peper. Als je de Caracois kookt, moeten ze natuurlijk leven, net als schaaldieren, en meerdere keren worden gespoeld om ervoor te zorgen dat je al hun lijm eruit hebt. Op de site van Saudades de Portugal staat het volledige recept.

Carac贸is eten is een sociale aangelegenheid, hetzij als aperitief voor een maaltijd, als een snack in de late namiddag naast een happy hour-drankje, of als een verslavende hap tijdens het kijken naar een sportevenement en het drinken van bier.

Het typische drankje dan met Caracois? Nou, de beste keuze hier is een koud glas Portugees bier (Sagres of Superbock). Maar ook een droge witte wijn past prima bij deze snacks.

De Portugezen zijn zo dol op hun carac贸is deze in grote tassen in de supermarkt verkocht worden. In Nederland zijn ze hier en hier te koop.

33 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

漏 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram