Duiken in de Algarve

Naast alle watersporten – van surfen, waterskiën, jetski en zeilen tot diepzeevissen – heeft Portugal met haar vele kilometers kust mooie plaatsen om te duiken. De vele strandjes geven eenvoudig toegang om de Atlantische oceaan te gaan verkennen.

In de Atlantische Oceaan, vindt je de schoonheid van de flora en fauna en de geheimen van de onderwaterwereld.

Extra spectaculair is de optie wrakduiken. De Portugese marine heeft hier vier schepen laten afzinken, die elk zijn uitgegroeid tot een een kunstmatig rif. Vandaag de dag worden ze bewoond door de meest bijzondere soorten zeeflora en -fauna die je je kunt voorstellen. Deze unieke plek in Europa is een duikerwalhalla, ook als je nog een beginner bent. Onder begeleiding van professionele duikinstructeurs- en gidsen daal je dan af (tussen de 10 en 30 meter).

De Portugese duikbond heet FPAS.

Zonder brevet mag je een introductieduik maken (discover scuba of equivalent). Dan wordt je door een gecertificeerde instructeur meegenomen voor een duikje tot een meter of 5. Zelfstandig duiken in een groepje of met een paar buddies achter een gids aan dat mag niet zonder brevet.

Temperatuur

Het water in Portugal is door de koude golfstroom max 12 graden. Daarna wordt het snel kouder. UIteraard maakt de maand waarin je duikt ook nog wel iets uit, maar niet veel.

Neem eens een kijkje op onze site voor meer ideeën voor actieve trips in de Algarve.


📸 Foto credits: Indigo Divers


9 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram