FAQ - Reizen naar Albufeira/Algarve najaar 2020

Alle vragen over een Vakantie in Albufeira voor zomer 2020 op een rijtje.


Wat kun je dit najaar in de Algarve doen? Bijna alles! De stranden zijn open en prachtig als altijd. Restaurants zijn open en het eten smaakt nog steeds geweldig, vooral buiten geserveerd met uitzicht op zee. De kust roept je op om de grotten en baaien te ontdekken tijdens een boottocht. Off-road avonturen wachten op je in het dunbevolkte platteland. Je kunt surfen, golfen, tennissen en peddelen. Zoomarine en Slide and Splahs zijn open met een beperkte capaciteit maar met al het plezier. Het is zomer zoals je je altijd had voorgesteld, alleen met wat meer bewustzijn en wat mondkapjes.


Hieronder beantwoorden we enkele vragen over reizen naar Portugal, over het gebruik van mondkapjes en hoe je je najaar in de Algarve in 2020 kunt verwachten.

REIZEN

Zijn er vluchten naar de luchthaven van Faro?

Ja. Vluchten zijn toegestaan ​​tussen Portugal en EU-landen, landen van het Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk. Vluchten vanuit andere landen zoals Canada en China zijn toegestaan ​​wanneer deze landen hun grenzen openen voor de EU.

Alleen essentiële reizen zijn toegestaan ​​vanuit Brazilië, de VS en PALOP-landen (países de língua oficial portuguesa), mits ze worden gepresenteerd voordat ze aan boord gaan van een negatieve Covid-19-test die niet meer dan 72 uur eerder werd afgelegd.


Moet ik een test laten zien of getest worden als ik in Portugal aankom?

Reizigers uit de EU, het Schengengebied en het VK hoeven GEEN Covid-test te laten zien of zich te laten testen. Reizigers uit andere landen moeten mogelijk een test laten zien, zie hierboven.


Moet ik in quarantaine gaan wanneer ik in Portugal aankom?

Als je uit het Verenigd Koninkrijk, de EU en de landen van het Schengengebied komt, hoef je bij aankomst niet in quarantaine te gaan.


Kan ik vanuit Spanje naar Portugal rijden? En via Frankrijk en Spanje naar Portugal?

Ja, de grenzen zijn nu open.


Word ik gecontroleerd op ziekte als ik aankom op de luchthaven van Faro?

Er zijn walkthrough-camerasystemen voor het scannen van temperaturen op de luchthaven van Faro.


Moet ik een mondkapje dragen op de luchthaven?

Ja, eenmaal geland in Portugal, is het gebruik van mondkapjes gesloten openbare ruimtes verplicht.


Kan ik nog steeds een taxi krijgen of een privé luchthaven-transfer vanaf de luchthaven van Faro?

Ja, er zijn taxi's beschikbaar en je kunt de luchthaven-transfer vooraf boeken om er te zijn bij aankomst. De capaciteit is beperkt in voertuigen tot 2/3 en passagiers kunnen alleen op de achterbank reizen. Mondkapjes moeten worden gedragen. Voertuigen worden na elke onderhoudsbeurt gedesinfecteerd en hand-desinfecterende middelen zijn over het algemeen aan boord verkrijgbaar.

GEBRUIK MONDKAPJES

Moet ik de hele tijd een mondkapje dragen?

Nee, niet altijd, mondkapjes zijn echter verplicht in gesloten openbare ruimtes, zoals supermarkten, openbaar vervoer en winkelcentra.


Hoe zit het met lopen van mijn hotel naar het strand of een restaurant?

Nee, je hoeft buiten geen mondkapje te dragen, maar je moet er altijd een bij je hebben als je naar binnen wilt.


Hoe zit het met mondkapjes in restaurants of aan een bar?

Je moet een mondkapje dragen als je een restaurant of bar binnengaat. Eenmaal aan tafel gezeten, kun je het masker af doen. Als je buiten dineert, is er geen mondkapje nodig. Alle medewerkers van restaurants en bars dragen mondkapjes.


Moet ik een mondkapje dragen om naar het strand te gaan?

Nee, zolang je buiten op het strand bent, is er geen mondkapje nodig.


Moeten kinderen mondkapje dragen?

Ja, kinderen van 10 jaar en ouder moeten mondkapjes dragen in gesloten openbare binnenruimtes.


STRAND

📸 my guide algarve

De stranden van de Algarve zijn prachtig. En er zijn er zo veel, ze raken zelden overvol, en sommige zijn zo groot dat er altijd genoeg ruimte is voor iedereen. Bekijk deze lange stranden waar je aan de drukte kunt ontsnappen.


Mag ik naar het strand?

Ja! Stranden zijn open en prachtig. Houd gewoon de sociale afstand in gedachten. Maar dat doen we toch op het strand, toch?


Zijn de aantallen beperkt op stranden?

Er zijn bepaalde capaciteiten voor stranden, maar zoals hierboven vermeld, zijn er zoveel stranden om uit te kiezen, er zijn altijd meerdere opties. Download de INFO PRAIA-app voor realtime informatie over strandverkeer. Meer informatie over deze app lees je hier.


Is sociale afstand vereist op stranden?

Ja, je moet 2 m afstand houden tussen jouw gezelschap en andere groepen op het strand. Houd ook afstand terwijl je het strand langs de boulevards betreedt en loop rechts op de paden.


Zijn watersporten toegestaan?

Ja, watersporten zijn toegestaan, zoals surfen, suppen, jetski's en parasailen.


Kan ik op het strand een Bola de Berlim kopen?

Ja, de verkopers van Bola de Berlim zijn in actie! Ze zullen mondkapjes dragen.


Zijn strandrestaurants open?

Ja, dat zijn ze. Omdat de meeste zitplaatsen buiten bij strandrestaurants zijn, zijn ze een perfecte optie voor lekker eten of een koud drankje.


WAT IS ER TE DOEN EN WAT IS ER OPEN

Zijn winkels, restaurants, bars open?

Ja, ze zijn allemaal open met een aantal beperkingen op de capaciteit om afstand te garanderen. De laatste toegang tot bars is om 23.00 uur, maar de bars kunnen tot 02.00 uur open blijven. Over het algemeen zijn er hand-desinfecterende middelen bij de ingang beschikbaar voor gebruik.


Met ingang van 15 september 2020 geldt voor de restaurants van winkelcentra een maximale groepsgrootte van 4 personen. Ook in cafés, pasteleria's en restaurants binnen een straal van 300 meter van een school mogen de groepjes maximaal uit 4 personen bestaan.


Is er livemuziek?

Ja, verschillende locaties hebben livemuziek en dj-sessies.


Hoe zit het met sport?

Je kunt golfen, minigolf, tennissen, footgolven, fietsen, wandelen, surfen of suppen, het water verkennen per kajak, duiken of verkennen per boot. Er zijn tal van mogelijkheden voor actief plezier.


Mag ik zwembaden gebruiken?

Zwembaden, in hotels, resorts en themaparken, evenals openbare zwembaden en clubs zijn geopend. Ze volgen richtlijnen over capaciteit en reiniging.CLEAN & SAFE

Wat is het Clean & Safe-zegel?

Het Clean & Safe-zegel kan worden weergegeven door bedrijven binnen de toeristische sector die zich houden aan een reeks gezondheids-, hygiëne- en veiligheidsprotocollen om de verspreiding van coronavirus en andere infecties te voorkomen en te beheersen.


Alle informatie is correct op het moment van publicatie, maar de voorwaarden kunnen in de tijd veranderen. Bekijk voor je op reis gaat het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Laatst gewijzigd op: 11-09-2020


Bron:

Ministerie Buitenlandse Zaken

Visit Portugal veel gestelde vragen

Visit Portugal informatie over Covid-19

Algarve Tourism

My Guide Algarve

387 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram