Liefhebbers van lekkerste snacks en zoetigheden opgelet: de Rota do Petisco gaat weer van start


Liefhebbers van lekkerste snacks en zoetigheden opgelet: vrijdag 11 september gaat de Rota do Petisco weer van start.

PETISCO

De meeste mensen zijn wel bekend met tapas en zullen waarschijnlijk ooit patatas bravas, croquetas, tortilla of een van de meer populaire tapas hebben geprobeerd. Petiscos - het minder bekende Portugese familielid van tapas - is een heel ander verhaal.

Er zijn tapasbars in zowat elke grote stad ter wereld, en waarschijnlijk ook in de jouwe, maar is er een petisco-bar (ook wel een petisqueira genoemd)? Waarschijnlijk niet. Petiscos is iets waar je voor naar Portugal moet komen om het te proberen.

Een petisco (Pe-Tea-Sh-Co) is een tussendoortje; iets om uit te kiezen terwijl je een biertje of een glas wijn drinkt met vrienden. Het petiscos-menu varieert van bar tot bar. Sommige menu's kunnen vrij fantasieloos zijn, en een petisco kan gewoon pão (brood) of azeitonas (olijven) zijn. Andere plaatsen doen er meer moeite voor en serveren gerechten als salade de polvo (octopussalade) of pastéis de bacalhau (kabeljauwpasteitjes, een beetje vergelijkbaar met croquetas). Andere plaatsen, met name in Lissabon en Porto, gaan zelfs nog verder en creëren een menu met petiscos die uniek zijn voor die bar. Als je een goede petiscosbar kunt vinden, is dit een goede gelegenheid om een paar verschillende Portugese gerechten te proberen.

ROTA DO PETISCO

De Rota do Petisco is een gastronomisch evenement met deelnemende restaurants en café’s verspreid over de hele Algarve, van Aljezur tot Tavira.

Van 11 september tot 11 oktober 2020 staan 231 restaurants en cafés uit 13 landen klaar om je te verwelkomen met een lekkere tapa, een lekker drankje en een groot enthousiasme. Goede redenen om tijdens dit avontuur op zoek te gaan naar de beste lekkernijen van de Algarve tegen een betaalbare prijs.

PASPOORT

Meedoen aan de Rota do Petisco is vrij eenvoudig! Je koopt een paspoort bij één van de deelnemende restaurants of café’s. Dit paspoort, wat voor €1,50 verkrijgbaar is, is een boekje met een overzicht van deelnemende restaurants. Op vertoon van dit paspoort kun je een Petisco-menu (tapa + drankje) proberen voor €3,00, of een dessertmenu (dessert + drankje) voor €2,00. Bovendien biedt het paspoort veel geweldige extra voordelen, waaronder gratis toegang of toegang met korting tot geselecteerde erfgoedsites en musea, korting op kaartjes voor shows en zelfs 30% korting op een terugreis met de trein. En als je 12 postzegels in je Rota do Petiso-paspoort verzamelt, kun je meedoen aan een trekking en een aantal fantastische prijzen winnen!

Er is geen verplichte route of limiet voor het aantal menu's dat je kunt eten. Je kunt de hele maand terecht bij alle deelnemers.

Voor meer informatie en een volledige lijst van deelnemende eetgelegenheden en locaties, kijk op de site van Rota do Petisco.

Hieronder een kleine impressie van petisco's van voorgaande edities.
5 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram