Update Corona-maatregelen per 15 september 2020 en actueel overzicht

Bijgewerkt: sep 18

Afgelopen donderdag werden er nieuwe maatregelen aangekondigd die vanaf aanstaande dinsdag de 15e worden geïmplementeerd. Het valt gelukkig allemaal wel mee! Maar formeel gesproken wordt Portugal wel weer in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. De “estado de contingência”. Dat is nodig zodat een aantal maatregelen kunnen worden genomen. Dit hangt allemaal samen met het stijgen van de besmettingscijfers in de regio´s Lissabon en Porto, én met het starten van de scholen maandag 14 september.

Samengevat:

  • Winkels mogen pas om 10 uur ´s-morgens open gaan.

  • Iedere gemeente stelt zelf een verplicht sluitingsuur van de winkels en bars/cafés vast, tussen 20 uur en 23 uur.

  • Na 20 uur mag nergens nog alcohol worden verkocht, behalve bij de maaltijd.

  • Alcohol drinken op de openbare weg is verboden.

  • Groepsvorming mag nog maar tot maximaal 10 personen (was 20)

  • In de restaurants van de shoppingcenters en dichtbij scholen is groepsvorming tot maximaal 4 personen toegestaan.

(Tekst:winterinalgarve.com)


Overzicht actuele maatregelen


😷 Mondkapjes

Draag een mondkapje bij het betreden van winkels, commerciële complexen, openbare gebouwen en alle vormen van openbaar vervoer. Dit is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.


↔️ Afstand

Sociale afstanden variëren in veel landen, maar in Portugal is het 2 meter uit elkaar - respecteer de vloermarkeringen en richtingborden in winkels, vooral bij het binnenkomen en in de rij staan ​​bij de kassa.


Desinfectie gel

Desinfectie gel is verkrijgbaar bij de meeste winkels, winkelcentra, transportterminals enz. Gebruik het vooral voor en na het gebruik van supermarktwagens en neem hygiënevoorschriften aan.


🛒🛍️ Winkels

Winkels mogen pas om 10 uur ´s-morgens open gaan (behalve cafés, coffeeshops, kappers en gymzalen).


🍴 Horeca

Het is heerlijk om uit eten te gaan. Draag bij binnenkomst en als u binnen rondloopt een mondkapje. In de restaurants van winkelcentra geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen. Ook in cafés, pasteleria's en restaurants binnen een straal van 300 meter van een school mogen de groepjes maximaal uit 4 personen bestaan.


🕺🏼 Bars en discotheken.

Deze zijn open, maar met beperkingen. Je moet plaatsnemen op een stoel en er mag helaas niet gedanst worden. Bars en discotheken sluiten om 01.00 of 02:00 uur. 


🍻 Alcohol

Na 20 uur mag nergens nog alcohol worden verkocht, behalve bij de maaltijd. Het drinken van alcohol op straat, op het strand en in openbare ruimtes is verboden en wordt vaak gehandhaafd.


🚍 Openbaar vervoer

In bus en trein zijn mondkapjes verplicht en mag het vervoersmiddels maximaal 2/3 gevuld zijn. 


🚕 Taxi’s en Ubers.

De stoel naast de bestuurder moet vrij blijven. Maximaal 2/3 bezetting en mondkapjes verplicht. 


🚗 Autohuur.

Kom je uit hetzelfde huishouden, dan mag je met elkaar in dezelfde auto zitten. Anders mag de bezettingsgraad van de auto 2/3 zijn. 


🏨 Accomodaties.

De meeste accommodaties, restaurants en aanbieders van activiteiten hebben het Clean & Safe label wat aangeeft dat de accommodatie school en veilig is volgens de regels. 


🏖️ Stranden.

Stranden en strandtenten zijn gewoon open. Vaak staan er borden waar de regels zijn uitgelegd en er zijn looproutes. 


Bekijk voor u op reis gaat het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Of bekijk onze FAQ met veelgestelde vragen over Vakantie in Albufeira.Reisadvies Portugal voor Nederlandse reizigers


Laatst gewijzigd op: 15-09-2020


Portugal laat weer toeristische reizigers toe die zowel met het vliegtuig als met de auto komen. Bij reizen per vliegtuig kan het zijn dat u bij aankomst op het vliegveld op symptomen wordt gecontroleerd. U kunt op vakantie naar Portugal, maar blijf waakzaam. Volg altijd de Nederlandse en de lokale corona-regels op.


Door de laatste ontwikkelingen van de besmettingscijfers in de regio Lissabon, zijn enkele gebieden in die regio die eerder ‘geel’ waren (let op: veiligheidsrisico’s), nu aangepast naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Op dit moment is het besmettingsrisico hoog in de regio’s ‘Area Metropolitana de Lisboa (AML)’ en ‘Leziria do Tejo’. Deze twee regio’s zijn daarom ‘oranje’ gekleurd. Na een verblijf in een van deze regio’s (Area Metropolitana de Lisboa en Leziria do Tejo) gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine (https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/portugal/reizen/reisadvies)


Reisadvies Portugal voor Belgische reizigers


Laatst gewijzigd op: 18-09-2020

Raadpleeg ook de homepage van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor het overzicht met kleurencodes.


Reizen uit België naar Portugal is beperkt toegestaan. De tabel ‘U vertrekt naar ...’ met drie kleuren geeft aan of u een land binnen mag reizen (groene kleur), er binnen mag onder voorwaarden (zoals in acht nemen van een quarantaine, het afleggen/voorleggen van een Covid-test of het vermijden van lokale lockdownzones) (oranje kleur) of niet binnen mag (rode kleur).


De volgende regio's zijn een oranje zone: Grootstedelijk gebied Lissabon, regio Norte (Ave, Cavado, Douro, Entre Douro en Vouga, Grand Porto, Alto Tras-os-Montes, Minho-Lima, Tâmega) ; regio Algarve en regio Alentejo (Alentejo Litoral, Baixo Alentejo, Leziria do tejo, Alto Alentejo, Alentejo central).


De rest van het land is een groene zone.

656 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram