Zon, zee en strand met kinderen in de Algarve


In en rondom Albufeira vind je vele brede zandstranden die van alle gemakken zijn voorzien en waar de kleintjes uren zandkastelen kunnen bouwen en in de branding kunnen spelen. Daarnaast vind je er ook kleine verborgen baaitjes die omgeven zijn door ruige rotsen.


De stranden van de Algarve zijn er in veel variatie. Het meest bekend zijn de stranden met de imposante klif-rotsen, ten westen van Faro aan de zuidkust.


Aan de westkust van de Algarve is de Atlantische Oceaan meestal wilder en de kust ruiger. Hier zijn veel surfstranden en surfscholen. Leuk met oudere kinderen. Op sommige plekken vormt de zee bij eb lagunes op het strand, bijvoorbeeld bij Praia de Odeceixe en Praia da Bordeira. De opgewarmde poeltjes voor kleine kinderen heerlijk om in te spelen. De oceaan zelf is hier voor kinderen meestal te wild om te zwemmen.


De stranden aan de Oost-Algarve zijn weer heel anders. Het is hier vlak en uitgestrekt. De meeste stranden liggen op zandeilanden voor de kust. Je kunt ze bereiken met de boot, of soms met een loopbrug of treintje.


Op veel plekken zijn strandwachten aanwezig tijdens het hoogseizoen. Bij de entree van het strand vind je borden met uitleg en eventuele waarschuwingen. Gekleurde vlaggen op het strand geven aan of het veilig is om te zwemmen of niet.


Hieronder een overzicht van onze favoriete stranden in de omgeving:

Meer informatie over deze stranden vind je in de strandengids van VisitAlgarve.Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram