Zonnen op de Portugese stranden weer toegestaan vanaf 6 juni

De Portugese stranden zullen vanaf 6 juni toegankelijk zijn voor het grote publiek. Dat heeft de Portugese regering zojuist bekendgemaakt. Ook zijn buitenlandse toeristen vanaf dan weer welkom, maar door de nog geldende vliegbeperkingen en gesloten grensovergangen worden zeker geen hoge aantallen verwacht.

Wie het strand opzoekt, zal wel aan strikte regels moeten gehoorzamen. Iedereen moet minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar die afstandsregel geldt niet voor groepen van maximaal 5 personen. De parasols moeten op 3 meter afstand van elkaar worden geplaatst. Iedereen krijgt het advies om voor het vertrek naar een bepaald strand via een app te controleren of er nog plek is of niet. Met een systeem van groene, gele of rode virtuele stoplichten wordt duidelijk hoe vol een strand is. Te volle stranden kunnen door de politie worden ontruimd.

Portugal past nog andere maatregelen toe om toerisme mogelijk te maken. Zo kunnen hotels, cafés, bars en restaurants een "Clean & Safe"-keurmerk aanvragen. Om het keurmerk te krijgen, moeten de etablissementen voldoen aan strenge veiligheids- en hygiënemaatregelen.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/15/liveblog-15-mei/

71 keer bekeken

Geniet met het hele gezin, vrienden of familie van een heerlijke vakantie in onze 3 slaapkamer vakantiewoning.

Appartement A Boa Vida ligt op resort Clube Albufeira Garden Village, in Albufeira | Algarve | Portugal

VRAGEN? Neem dan contact met ons op:

vakantieinalbufeira@gmail.com

Verhuurlicentie 93431/AL      http://www.livroreclamacoes.pt 

© 2020 by Vakantie in Albufeira

  • Facebook Basic Black
  • Instagram